ЕС обсъжда на равнище посланици възможностите за налагане на таван на

...
ЕС обсъжда на равнище посланици възможностите за налагане на таван на
Коментари Харесай

ЕС обсъжда таван за цената на руския петрол, без забрана за внос на газ

ЕС обсъжда на ниво посланици опциите за налагане на таван на цената на петрола, заяви представител на Европейската комисия. Той означи, че Европейски Съюз към този момент вкара ограничаващи ограничения за вноса на съветски нефт, въпреки и с дребни изключения. 

Никога не сме обмисляли възбрана за вноса в Европейски Съюз на съветски газ, посочи представителят на конференция в отговор на въпроси. Никога не сме съобщавали, че работим в тази посока, добави той.

Според информация от добре осведомени източници, която към момента не е доказана публично, на вчерашната изключителна среща на енергийните министри от Европейски Съюз е било разисквано съветският газ да бъде изключен от механизма за взаимни покупки, който би трябвало да стартира да се ползва от идната година и на който ще се разчита значително за запълването на европейските газохранилища

По неговите думи идната година се чака Европейска комисия да предложи законодателни промени за преустановяване на обвързаността сред цените на газа и на тока. Говорителят посочи, че първичното предложение може да се чака в идващите седмици.

Съветът на Европейски Съюз през вчерашния ден не реализира единодушие по предлагането на Европейска комисия за въвеждане на таван на цената на газа от 275 евро за мегаватчас. Междувременно Москва предизвести, че няма да доставя нефт и газ на страни, които поддържат въвеждането на ценови таван, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР